MERIHISTORIALLINEN KESÄRETKI MUSEOVIRASTON KOKOELMAKESKUKSEEN VANTAALLE 13.6. klo 14-16

 

SMHY ja Museovirasto järjestävät yhteistyössä yhdistyksen jäsenille tarkoitetun kesäretken Museoviraston kokoelmakeskukseen Vantaalle, jossa säilytetään mm. kiinnostavaa merihistoriallista ja meriarkeologista materiaalia.

 

Ohjelmassa on tutustuminen Suomen merimuseon kuvakokoelmaan ja sen käyttöön sekä Journalistisen kuva-arkisto JOKAn n. 18 miljoonan kuva-arkiston merenkulkuun ja veneilyyn liittyviin kuva-aineistoihin. Lisäksi meille tarjotaan lyhyt kierros Suomen kansallismuseon konservoinnissa ja siellä erityisesti märkäpuolella hylkylöytöjen konservointitiloissa.

 

Museoviraston kokoelma- ja konservointikeskus sijaitsee osoitteessa Kanervikkotie 4, 01380 Vantaa. Kohteeseen pääsee bussilla 721 Hakaniemestä ja bussilla 717 Tikkurilasta. Voit halutessasi saapua paikalle yhdessä SMHY:n varapj Aaro Saharin kanssa, jolloin yhteiskokoontuminen on Tikkurilan matkakeskuksessa laiturilla numero 9 kello 13:30, mistä otetaan yhdessä bussi 717.  Lisätietoja yhteiskokoontumisesta aaro.sahari@gmail.com

 

Mukaan retkelle mahtuu 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta yhdistyksen jäsentä. Sitovat ilmoittautumiset 10.6. mennessä yhdistyksen tiedottaja Anni Shepherdille osoitteeseen tiedotus@smhy.fi. Ilmoittautujille lähetetään tarkemmat saapumisohjeet.

 
(Kuva: Konservaattori Ulla Klemelä puhdistaa St. Nikolain hylystä tehtyjä löytöjä talvella 1992. Suomen merimuseo.)