SMHY:n kesäretkitiedote

 

Arvoisat jäsenet, 

SMHY:n kesäretki lähestyy! Kuten jäsentiedotteessa mainittiin, tämän vuoden retki sijoittuu Kotkaan, Merikeskus Vellamon uuteen Kohtalona Ruotsinsalmi näyttelyyn. Retken ajankohtana on lauantai 22.8 ja kokoonnumme Merikeskus Vellamon aulassa klo 11:45. Näyttelyopastus alkaa klo 12:00 ja kestää noin puolitoista tuntia, jonka jälkeen jää aikaa omakustanteiselle lounaalle tai kahvihetkelle ravintola Laakongissa. 

 

Mikäli sää suosii, lähdemme yhdessä Vellamosta klo 14:30 kohti Katariinan Meripuistoa, jossa tutustumme Ruotsinsalmen merilinnoituksen raunioihin ja maisemiin. Mikäli sää on huono, jäämme Vellamoon ja retken osallistujat voivat jatkaa tutustumista Merikeskus Vellamon muihin näyttelyihin. 

 

Miksi Ruotsinsalmen meritaistelut käytiin? Keitä niihin osallistui? Miten ja miksi laidunmaalle rakennettiin yksi Suomen historian suurimmista merilinnoituksista ja keitä siellä asui? 

 

Ruotsinsalmen ihmiskohtalot heräävät henkiin Merikeskus Vellamon suurimman näyttelyprojektin kautta ja opastuksella tutustumme paitsi näyttelyn sisältöön, myös näyttelyn luomisprosessiin. Oppaina toimivat väitöskirjatutkija ja SMHY:n tiedottaja Anni Shepherd sekä näyttelyprojektissa mukana ollut tutkija ja SMHY:n hallituksen jäsen Aaro Sahari. 

 

Ilmoittauduthan mukaan retkelle viimeistään 15.8 mennessä osoitteeseen tiedotus@smhy.fi.

 

Lämpimästi tervetuloa!