Suomen merimuseo järjestää 11.-12.6.2019 Kotkassa kansainvälisen seminaarin, jonka teemana on vedenalaisen kulttuuriperinnön esittäminen museossa. Shipwrecks and Sea Battles -seminaari liittyy Kadonnut Ruotsinsalmi - Svensksund AD 1790 -hankkeeseen, jonka rahoittajana on Alfred Kordelinin säätiö.
 
Seminaarin puheenvuorot käsittelevät mm. kansalaisten osallistamista meriarkeologisten löytöjen tutkimukseen, Ruotsinsalmen toisen meritaistelun esittämistä käyttäen digitaalisia vuorovaikutus- ja kerrontatapoja sekä Tukholman uutta hylkyihin keskittyvää museota. Toisen päivän ohjelmassa on retki Ruotsinsalmen meritaistelualueelle. Seminaari on englanninkielinen.
 
Seminaari on suunnattu museoammattilaisille ja tutkijoille sekä merihistorian ja meriarkeologian harrastajille. Ilmoittautuminen 29.5.2019 mennessä Marke Brotherus-Pulkille, marketta.brotherus@kansallismuseo.fi
 
Seminaari on maksuton. Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoitusjärjestelyistään sekä matkakuluistaan. Seminaarin osallistujilla on mahdollisuus varata tarjoushintaan majoitus Sokos Hotelli Seurahuone Kotkasta. Yhden hengen huoneen hinta on 117 euroa/huone/ yö ja kahden hengen huone 137 euroa/huone/yö. Varaukset suoraan hotelliin puhelin 010 78221 000 tai sähköpostilla kotka.seurahuone@sokoshotels.fi. Varausvaiheessa tulee mainita kiintiön nimi Ruotsinsalmi/Underwater heritage in Museums.
 
Tervetuloa Kotkaan!
 
Lisätietoja:
Projektiasiantuntija Maija Mikkilä, puhelin 0295 33 6487, maija.mikkila@kansallismuseo.fi
Tutkija Marcus Lepola, puhelin 0295 33 6500, marcus.lepola@kansallismuseo.fi