Merihistorian päivien esitelmäkutsu

 

Biografia - ihmiset ja esineet, Rauma 19. –21.3.2021

 

Suomen merihistoriallinen yhdistys, Suomen meriarkeologinen seura ja Rauman merimuseo järjestävät yhdessä 11. Merihistorian päivät 19. –21.3.2021 Raumalla.

 

Teemana on biografia merihistoriassa, ihmisten ja esineiden elämäkerrat. Teeman määritelmä on laaja ja esitelmät voivat käsitellä esimerkiksi seuraavia merihistorian aiheita:

- yhden ihmisen, tunnetun tai tuntemattoman, elämäkerta

- ammatilliset biografiat tai ammattiryhmien kollektiivibiografiat

- ryhmäbiografia

- mikrohistoria

- omaelämäkerralliset kirjoitukset, kirjeet, muistelmat jne.

- esinebiografiat, esim. hylkyyntyneen, museoidun tai edelleen käytössä olevan aluksen elämänkaari, museoesineiden ”elämänvaiheet”

 

Näkökulma aiheeseen voi olla historiallinen, meriarkeologinen, etnologinen tai muiden tieteiden alojen innoittama. Myös teeman ulkopuolelta voi tarjota esityksiä.

 

Merihistorian päivien esitelmät muodostavat rungon vuonna 2022 julkaistavalle vertaisarvioidulle tieteelliselle aikakauskirjalle Nautica Fennicalle.

 

Tässä vaiheessa pyydämme yhden liuskan (noin 2500 merkkiä) pituisen esittelyn ehdotetun esitelmän otsikosta ja sisällöstä. Esitelmän pituus on 20 minuuttia + 10 minuuttia keskustelua.

 

Aikataulu: Esittely perillä 15.10.2020, ilmoitus hyväksymisestä  marraskuun 2020 alkupuolella

 

Ehdotukset käsittelee Merihistorian päivien järjestelytoimikunta. Lisätietoja toimikunnan puheenjohtaja, Rauman merimuseon amanuenssi Mikko Aho (aho@rmm.fi) tai 050 4077080

 

Ehdotukset tulee lähettää Mikko Ahon sähköpostisosoitteeseen määräaikaan mennessä.