Merikeskus Forum Marinumiin on avattu lasten merimuseo, jossa voi hauskasti leikkien kautta oppia ja oivaltaa merenkulkua. Aallokon kohistessa laiva saattaa välillä keinua, ja museota kutsutaankin nimellä Tyrskynmyrskyn!
 
Lapsiperheet ovat kasvava kävijäryhmä museoissa, ja lapset ansaitsevat heille suunniteltuja sisältöjä.  Merimuseossa avautuu monenlaisia näkökulmia myös lapsia kiinnostaviin teemoihin. Pohdintoja syntynee mm. meren suuruudesta ja ihmisen pienuudesta. Näyttelyn keskipisteenä on laiva, jonka kannelle pääsee kiipeämään, ja sitä ohjataan korkeuksiin kohoavan pilvitaivaan alla. Laadukkaana mittatilaustyönä suunniteltu puurakenteinen alus on noin seitsemän metriä pitkä ja sen reelinki on kahden metrin korkeudessa. Horisonttiin tähystettäessä voi nähdä aidot tähtikuviot, joiden avulla navigoidaan kohti huimia merimatkoja. 
 
Laivaseikkailun tuntua tuovat aito sisustus kuten pullolaivat, merikartat ja signaaliliput. Toiminnalliseen näyttelyyn on haettu innoitusta museomiljöön lisäksi mm. teatterilavasteista. Kokonaisuus on alusta loppuun Forum Marinumin suunnittelema, ja pienimmätkin yksityiskohdat ovat itse käsin tehtyjä eettisiä materiaalivalintoja painottaen. Kokonaisuuden suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut Forum Marinumin museolehtori Maija Karhu.